Holistisch Energetische Therapie

Holistisch Energetische Therapie 

Energetische Therapie richt zich op het herstellen van de harmonie en de natuurlijke balans in het lichaam en het bevorderen van het zelfherstellend vermogen van de mens.

Energetische therapie werd in oeroude tradities al toegepast. Te denken valt onder meer aan de Chinese en Ayurvedische Geneeswijzen, waarbij het werken met energiebanen (meridianen), acupunctuur, energiecentra (chakra’s) en de natuurelementen een duidelijke plek hebben. Het overeenkomstige aspect in het geheel is energie. Energetische therapie is een holistische behandelvorm en richt zich bij ziekte zoveel mogelijk op de gehele mens: op het lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele niveau, de omgeving van de mens en de wisselwerking hiermee.

De therapie gaat ervan uit dat mensen ziek worden als hun lichamelijke of geestelijke toestand van evenwicht in mindere of meerdere mate langdurig is verstoord. Chronische ziekten ontstaan wanneer het zelfgenezend vermogen van de mens niet meer in staat is om op eigen kracht een nieuw evenwicht te creëren. Het zelfgenezend vermogen wordt in de energetische therapie gezien als een vitale levenskracht, een natuurlijke neiging naar gezondheid en een vermogen tot zelfhandhaving. Als therapeut heb ik geleerd deze levenskracht te stimuleren.

Het menselijk energieveld

Ieder lichaamsdeel, iedere lichaamsfunctie is op energetisch niveau terug te vinden in het menselijke energieveld. Als Holistisch energetisch therapeut ben ik opgeleid in het waarnemen van dit energieveld en de lagen die zich daarin bevinden. Deze lagen vertegenwoordigen allemaal een andere functie en kunnen gekoppeld worden aan lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele functies, kwaliteit van leven, sociaal-maatschappelijke participatie en dagelijks functioneren. Dit is de basis van het vakgebied van een energetisch therapeut.

Een gezond energieveld is voortdurend in beweging. We zeggen dan dat ‘het stroomt’, net als water. De vrije doorgang van energie door het energieveld is belangrijk voor het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Het zelfgenezend vermogen is afhankelijk van het vermogen van het energieveld om voldoende energie te leveren voor lichamelijke en psychische processen. Stagneert deze stroom, dan spreken we van een ‘blokkade’.

De energetische behandeling

Tijdens de energetische behandeling zal ik desgewenst energie toevoegen of afvoeren in het energieveld, de energiecentra en –banen. Hiermee worden blokkades opgeheven en de energiestroom hersteld, waardoor het zelfgenezend vermogen wordt versterkt. Ik kan jou als cliënt helpen om een bewustzijnsverandering op gang te brengen, zodat het herstel beklijft. Het hele proces is erop gebaseerd dat jij weer in jou kracht komt te staan en weer de regie kan (her)nemen over zijn eigen leven.

 Ik loop een stuk met je mee, maar alles wat je tijdens onze sessies bereikt, bereik jezelf.
 

Energetische Therapie kan je helpen als je;

  • stress ervaart
  • veel last hebt van prikkels of overprikkeling
  • je erg druk in je hoofd bent
  • jezelf niet in balans voelt
  • veel last hebt van vermoeidheid
  • lichamelijke klachten hebt
  • innerlijke onrust of onzekerheid ervaart
  • weinig tot geen energie hebt

Of als je toe bent aan ontspanning!

Herken jij jezelf in de bovenstaande situaties? Of wordt je getrokken door mijn website? Neem dan contact met mij op!

Wat kun je verwachten van een Energetische Behandeling?

Als jij een Energetische behandeling bij mij boekt kun je het volgende verwachten:

Ik maak 1,5 tot 2 uur per sessie voor je vrij. De energie zal aangeven hoeveel tijd we nodig zullen hebben. Ik neem eerst ruim de tijd om met jou een gesprek aan te gaan over wat er op dit moment in jou leven speelt. Als jij jou hulpvraag hebt geformuleerd nodig ik jou uit op de behandeltafel. Ik zal dan door middel van reading en healing contact maken met jou energie systeem en dat wat wij besproken hebben dieper in de lagen van jou bewustzijn integreren. Na deze behandeling nemen we rustig de tijd voor jou om weer in het hier en nu te komen en een afsluitend gesprek te voeren. 

Omdat een behandeling vaak na werkt ben ik ook in de weken er na, voor jou bereikbaar via o.a. mail en App.

 

Wil je op de hoogte blijven?